قدس آنلاین: سخنگوی دولت با بیان اینکه موضوع ماجران و حضور اتباع خارجی در دنیا موضوعی پذیرفته شده است، اظهار داشت: این بدان معناست که در هر کشوری برای مدیریت و ساماندهی امور این اتباع سلزوکارها و قوانین و مقرراتی وجود دارد و دستگاه هایی برای مدیریت این مسئله تعیین شدهاند و در کشورما نیز وزارت کشور متولی امور اتباع است.
فاطمه مهاجرانی با اشاره به اینکه اتباع خارجی و مهاجران حاضر در کشور ما افراد شریفی هستند که در میان آنها افراد فرهیخته، شاعر و محقق، مهندس و سرمایهگذار فراوانی وجود دارند، گفت: نسبت این ها با هم نسبت معناداری نیست، نسبت اتباع غیرمجاز ما به مراتب از نسبت اتباع مجازمان بیشتر است و به همین دلیل وزیر کشور در حال ساماندهی افراد و به عبارتی خارجی کردن اتباع غیرمجاز و دیوارکشی در مرز هستند. البته این دیوار کشی تنها برای جلوگیری از اتباع غیر مجاز نیست و اهداف امنیتی دیگری هم دارد.
تصور بر هم زدن انسجام ما نادرست است
سخنگوی دولت با تسلیت شهادت شماری از نیروهای پدافند کشور در حمله رژیم صهیونیستی همچنین شهادت ۱۰ تن از نیروهای مرزبانی کشور در حمله تروریستی گروهک جیش الظلم در تفتان، اظهار داشت: رژیم صهیونیستی با این اقدامات، تصور میکند میتواند انسجام ملی ما را مختل کند، در حالی که این تصور نادرست است.
وی به تداوم دیپلماسی فعال کشور در مقابله با این توطئه اشاره کرد و افزود: این اهتمام موجب کاهش اراده دشمن برای ضربه زدن به کشور شده است. در نتیجه، شاهد همراهی بسیاری از کشورها در محکومیت این تعرض آشکار بودیم. کشورهای مختلف از جمله کشورهای منطقه همگی بهطور جسورانه اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
خبر خوش برای پرستاران
مهاجرانی ازحل مشکل پرداخت حق الزحمه اضافه کار پرستاران در آینده نزدیک خبر داد و در بخش دیگری از اظهاراتش انتصاب استاندار عرب در خوزستان برای اولین بار را شاندهنده توجه به تنوع قومی و زبانی و وفاق در کشور است و ما همگی زیر پرچم سهرنگ جمهوری اسلامی ایران گرد آمدهایم. انتصاب یک فرماندار زن در کردستان نیز بسیار مایه خوشحالی است و امید داریم که سهم زنان در عرصههای مختلف افزایش یابد.
افزایش ۲۰۰ درصدی بودجه دفاعی کشور
وی در خصوص برنامه دولت برای تقویت بنیه دفاعی کشور در شرایط و تهدیدهای موجود با یادآوری اینکه در ضعف بودجه باید به مسائل مختلف مثلا آموزش و پرورش، تأمین دارو، نیز ها و اولویت های صنایع، انرژی و ... توجه شود، گفت: برخی فکر می کنند هرچه پول دست مردم بدهیم بهتر است، اما وقتی پول صرف امور زیربنایی شود نتیجه بهتر است.
وی تصریح کرد: در تخصیص بودجه نگاه دولت این بوده که همه نیازهای دفاعی کشور برطرف شود لذا افزایش ۲۰۰ درصدی بودجه دفاعی را در لایحه یودجه ۱۴۰۴ شاهد هستیم و امیدواریم این میزان کفاف نیازهای نیروهای مسلح را بدهد.
رفع مشکل واردات دارو
مهاجرانی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص کمبود برخی اقام دارویی خاص هم با بیان اینکه دلیل این کمبود تأخیر برخی پروازها بوده که با پیگیری وزارت بهداشت تا حد زیادی برطرف شده، گفت: در حال حاضر ۲ میلیون و صد هزار دوز واکسن آنفولانزا برند هلندی مجوز واردات گرفته و از این تعداد حدود ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز وارد کشور شده است. ۲۵۰ هزار دوز واکسن خارجی هم برای تزریق به گروههای پرخطر تحویل وزارت بهداشت شده است.
وی افزود: خیلی وقت ها کشورهای غربی می گویند تحریم های ما فقط نظامی است، مردم بدانند تحریمها فقط نظامی نیست، این تحریمها بسیاری از اوقات مواد اولیه دارویی را دچار مشکل میکند، به همین دلیل دولت در کوتاه مدت واردات واکسن و در بلندمدت تقویت بنیه دانشی کشور را در دستور کار دارد.
ابجاد نارضایتی در مردم خلاف امنیت ملی است
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص تداوم توقیف خودروی بانوان بیحجاب علی رغم وعده رئیس جمهور برای توقف آن، گفت هر اقدامی که انسجام ملی و همدلی را آسیب بزند اقدام خوبی نیست و حجاب موضوعی نیست که با ضرب و زور بشود آنرا جا انداخت.
وی با تأکید بر اینکه حجاب امری فرهنگی و گاه هنجاری است، اضافه کرد: ترویج حجاب نیازمند رویکرد جامعی است که با فشار و ضرب نمیشود آنرا محقق کرد. رئیس جمهور بر عهدی که بستند هستند و پیگیر مطالبات مردم .
وی افزود: هر امری که موجب نارضایتی مردم شود ،حتما خلاف مصلحت و امنیت ملی است.
ریس جمهور بعدی آمریکا سیاستهای قبلی را اصلاح کند
مهاجرانی درباره نظر دولت درباره نتیجه انتخابات آ»ریکا هم با بان اینکه موضوع این انتخابات به مردم آمریکا مربوط است و برای ما هیچ فرقی نمیکند که کدام یک از این دو کاندیدا در ایالات متحده رای بیاورد، اظهار داشت: امیدوار هستیم هر کدام از این دو کاندیدا که رای آوردند و مورد پذیرش مردم آمریکا قرار گرفتند سیاستهای قبلی را اصلاح کنند، به حاکمیت ملی سایر کشورها احترام بگذارند و از اقدامات تنشآفرینی که طی این سالها شاهد آن بودیم پرهیز کنند زیرا این موضوع به نفع مردم آنهاست.
حضور هفتگی رئیس جمهور در جلسات مربوط به آموزش و پرورش
وی درخصوص برنامه دولت برای پیشرفت برنامه هفتم در حوزه آموزش و پرورش هم با اشاره به اینکه در سال اول برنامه هفتم توسعه هستیم و قرار نیستتمام اهداف برنامه در یک سال محقق شود اظهار داشت: در مرحله اول، کلیات بودجه مورد بحث و تصویب قرار میگیرد و در مرحله دوم، تلاش بر این است که حداکثر آنچه در توان بودجه کشور است، به آموزش و پرورش اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه ما شاهد حضور هفتگی رئیسجمهور در جلسات مربوط به آموزش و پرورش هستیم تا مسائل این حوزه به ویژه در زمینه ساخت مدارس، برنامههای جدیتری دنبال شود افزود: مسئله آموزش و پرورش بخشی از بودجه را شامل میشود و بخش دیگر آن به اجرای برنامههایی که باید محقق شوند، مربوط است. تمام تلاش دولت و وزیر محترم بر این است که حق آموزش و پرورش به خوبی تأمین شود و به سمت عدالت آموزشی گام برداریم.
رویکرد دولت تنش زدایی است
سخنگوی دولت در رابطه با مزایایی که بریکس در دلارزدایی میتواند داشته باشد و تأثیر بر تجارت و همچنین کاهش تأثیر تحریمهای غرب بر ایران، با اشاره به کشورهای عضو این ساختار گفت: بازار قابل توجهی پیش رو است و تولید ناخالص داخلی حدود ۲۰ تریلیون دلاری در این گروه وجود دارد، حجم اقتصاد بریکس باعث می شود چناچه فرآیند دلارزدایی درست دنبال شود در خصوص گسترش سرمایه گذاریها و رشد اقتصاد شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
مهاجرانی ادامه داد: ایجاد تنوعی از سازو کارهایی پولی و مالی می تواند حاکمیت دلار را کنار بزند. وقتی حاکمیت دلار کم میشود قدرت اقتصادی افزایش پیدا میکند. دلار فقط به عنوان یک سلاح اضمن اینکه قتصادی نیست، بلکه به عنوان یک سلاح سیاسی و نظامی استفاده میشود، پیوستن این کشورهای پر جمعیت و پردرآمد می تواند به افزایش قدرت اقتصادی کمک کند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: دولت به دنبال آن است که از ظرفیت بریکس برای افزایش قدرت اقتصادی ایران استفاده کند و این پیمان میتواند به مانند سایر پیمانها، اتحادی را به وجود آورد که هم توان مبادلات را افزایش میدهد و هم در نهایت منجر به افزایش قدرت اقتصادی، سیاسی و طبیعی مناطق خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ایران در سالهای تحریم، تجربه کافی را در مقابله با این تحریمها کسب کرده است، تلاش بر این است که این تجربه منتقل شود. سکوی ارتباطی یا پلتفرم طراحی شده نیز رونمایی شده است، اما باید به سازوکارهای اجرایی آن توجه شود. نکته دیگر اینکه راهکار راهبردی که کشور دنبال میکند، به شدت بر تنشزدایی متمرکز است. یکی از راهها نیز پیوستن به پیمانهای مشابه است که میتواند برای تنشزدایی در منطقه مورد استفاده قرار گیرد.
ایران هب دنبال صلح است
مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره رویکرد دیپلماسی دولت اظهار داشت: پزشکیان در روز تحلیف خود با شهید هنیه همراه بود و ما شاهد بودیم که روز بعد از تحلیف ایشان مورد ترور قرار گرفت.
وی با بیان این که فضای منطقه فضای متشنجی است، اظهار داشت: دلیل این موضوع زیادهخواهیهای رژیم صهیونیستی است، این رژیم به جهت اینکه نتوانسته در جبهه جنگ مقابل دلیرمردان غزه و لبنان پیروزی کسب کند شروع به افزایش تنش در مناطق میکند.
وی افزود: سیاست ایران تنشزدایی و کاهش تهدیدات است، ملت ایران هیچوقت جنگطلب نبوده و صلح طلب است ، مردم ایران هنوز زخمهای دزفول و خرمشهر و سردشت را بر تن دارند، ایران کشوری بود که مورد بمباران شیمیایی قرار گرفت ایران هیچوقت تنشزایی نمیکند بلکه تنشزدایی میکند ایران کشوری است که به شدت دنبال صلح است.
فرایند کشدار پیوستن به FATF
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره وعده رئیس جمهور در پیوستن کامل به FATF هم با یادآوری اینکه برخی از فرایندها، زمانبر و کشدار است و نیاز به طی یک مسیر طولانی دارد، گفت: مردم عزیز ایران بدانند همکاران ما در دولت و سایر نهادها تلاش میکنند اثرات این موضوع را به حداقل برسانند و آسیب را از مردم بردارند و وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم را به حداکثر برساند و در این مسیر از هیچ کاری فروگذار نمیکند و موضوع FATF جزو همین مسائل است.
نیازی به لشکر کشی خیابانی نیست
مهاجرانی در واکنش به خبرنگار دیگری که خواستار مجوز تجمع برای مخالفان فیلترینگ شد هم با بیان اینکه صدای مخالفان فیلترینگ شنیده شده و مراحل انجام آن در هر حال اقدام است،، اظهار داشت: دولت به اندازه همه کسانی که میخواهند برای فیلترینگ راهپیمایی کنند پیگیر موضوع است و نیازی به راهپیمایی و لشکرکشیهای خیابانی نیست.
انتهای پیام/
نظر شما